Verzekering en schade, hoe?


Verzekering blog

Heeft u schade? Dan kan het zo zijn dat de schade wordt gedekt door uw verzekering. De meesten van ons hebben verschillende verzekeringen afgesloten en betalen hier premie voor, maar welke schade dekt een verzekering eigenlijk en wordt de schade van en mobiele apparaat (smartphone, tablet, laptop) vergoed? Op deze vraag wordt ingegaan in deze blog om een helder beeld te schetsen.

Wij krijgen vaak de vraag van klanten of hun schade wordt vergoed door de verzekering. Om deze vraag te kunnen beantwoorden zijn enkele dingen erg belangrijk om vooraf te weten.

Welke verzekering Het is belangrijk te weten welke verzekering u kunt aanspreken voor welke schade. Hier geven wij enkele voorbeelden om u inzicht te geven in verschillende situaties. De meeste mensen hebben een inboedelverzekering. De inboedelverzekering vergoedt de schade welke door de verzekerde zelf is veroorzaakt en als de schade binnenshuis is gebeurd. Dit geldt voor een basis-inboedelverzekering. Wilt u ook dat de schade die buitenshuis is ontstaan ook wordt vergoed, dan dient u ook een buitenshuis-dekking aan te vragen. Indien u op reis was en er is schade ontstaan of uw goed is gestolen of verloren gegaan, dan kunt u deze schade verhalen bij de reisverzekering. Het is uiteraard wel belangrijk om voordat u op reis gaat zo een reisverzekering af te sluiten. Is de schade veroorzaakt door een ander, dan kunt u diegene aansprakelijk stellen voor uw schade. In de meeste gevallen heeft de dader een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering zal de schade dekken en u schadeloos stellen. Tot slot is er een kostbaarhedenverzekering welke de schade dekt die is ontstaan aan uw kostbaarheden, zoals sieraden, televisie, dure laptop of telefoon. Het is belangrijk om bij het afsluiten van en dergelijke verzekering een lijst te maken van de goederen die u heeft en hier een waarde aan te plakken.

Eigen risico Om na te gaan welk bedrag er wordt vergoed van uw schade, dient te worden nagegaan of uw verzekeringsmaatschappij een eigen risico hanteert. Het eigen risico houdt het bedrag in welke u zelf dient te betalen van het schadebedrag. Sommige verzekeraars hanteren wel een eigen risico en sommige verzekeraars niet. Dit hangt meestal ook samen met uw verzekeringspakket en de aantal keren per jaar dat er iets wordt geclaimd bij de verzekering. Wilt u zeker weten of u een eigen risico heeft en zo ja, hoe hoog deze is, adviseren wij altijd om vooraf contact op te nemen met uw verzekering.

Doel van BudgetFix Ons doel is om de klant zo goed en zo accuraat mogelijk te helpen. Bij elke reparatie kunnen wij een verzekeringsfactuur opmaken voor de klant, welke de klant kan indien bij zijn of haar verzekering. Aan de hand hiervan kan de verzekering zien hoe hoog de schade is en kunnen zij het gehele bedrag of een deel ervan (in geval van eigen risico) aan u terugbetalen.

Heeft u vragen over de werking van een verzekeringsclaim of wilt u een offerte voor uw verzekering? Wij staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven