5 tips om je laptop te onderhouden


Laptop onderhouden

Vraag jij je ook wel eens af hoe je je laptop het beste kan onderhouden om er het langst plezier van te hebben? Wij geven 5 tips om je laptop het beste onderhoud te geven. Hierdoor heb je lang plezier van je laptop en laat deze je niet op de meest ongebruikelijke momenten in de steek.

#1. Maak je laptop regelmatig schoon Zorg ervoor dat je laptop er niet vies uitziet. Haal regelmatig en doekje over je toetsenbord en het scherm. Het beste is om speciale laptopdoekjes te gebruiken, maar een multi vezel doekje met een beetje Glassex doet ook wonderen. Zorg ervoor dat je de vloeistof niet rechtstreeks op de laptop spuit, maar eerst op de multi vezel doek.

#2. Eet niet boven je laptop

Eet je wel eens tijdens het werken achter je laptop? Hierdoor komen er broodresten of kruimels tussen je toetsenbord en hoopt er zich een scala aan voedselresten tussen je toetsen. Als je dit niet goed onderhoudt en schoonmaakt, zal je toetsenbord op den duur gaan plakken en minder goed werken. Je kunt je toetsenbord uiteraard schoonmaken, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Tip: maak je toetsenbord schoon met een Post-it.

#3. Sluit netjes af Ben je klaar met werken op de laptop of het plaatsen van je Facebook post, zorg dan dat je je laptop netjes afsluit. Erg veel mensen zetten hun laptop uit door de aan/uit-knop vast te houden waardoor de laptop uitvalt. Echter is dit niet de juiste manier. Door op deze manier af te sluiten raakt de laptop in de war en zal hij bij de volgende opstart een foutmelding geven. Sluit af op de juiste manier! Windows: klik linksonder op het Start-logo, klik op 'Afsluiten' en klik vervolgens op 'OK'

Apple: klik linksboven naar het appeltje, klik op 'Zet uit' en klik vervolgens op 'OK'

#4. Niet op schoot of de bank Voorkom het gebruik van je laptop op schoot of op de bank. Aan de onderkant en de zijkant van een laptop zitten ventilatieopeningen. Deze openingen zorgen ervoor dat de laptop koude lucht naar binnen kan zuigen en warme lucht eruit blaast. Wanneer je je laptop op schoot of op de bank gebruikt, worden deze openingen afgesloten en kan de laptop geen koude lucht meer inzuigen en dus ook niet meer voldoende koelen. Hierdoor wordt de laptop warm en kunnen zelfs onderdelen doorbranden. Zorg er dus voor dat je de laptop op tafel of bureau gebruikt of koop een speciale laptopkussen (tip: Ikea).

#5. Laptop APK Is jouw laptop soms ook traag en doet die niet meer wat die moet doen? BudgetFix heeft laptop-APK in het leven geroepen. Het is goed om je laptop eens per jaar of eens in 1.5 jaar na te laten kijken. Wat houdt een laptop APK in? - Laptop wordt stofvrij gemaakt (binnen en buiten) - Alle virussen worden verwijderd - Alle updates worden uitgevoerd - Laptop wordt een stuk sneller

Volg deze tips en je laptop zal je dankbaar zijn!

Hulp of advies nodig? Wij staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven