Telefoon traag geworden?

01/06/2018

Merk je ook steeds dat je telefoon niet meer zo snel is al een tijd terug? Duurt het ook ontzettend lang voordat je apps of foto's geladen zijn? In deze blog leggen we uit wat hiervan de oorzaken kunnen zijn en wat je er zelf aan kan doen.

 

#1. Geheugen vol
Het kan zijn dat het geheugen van de telefoon te vol is, waardoor het toestel moeite heeft met 'nadenken'. In de instellingen van het toestel kun je zien hoeveel geheugen de telefoon heeft en hoeveel hiervan nog vrij is. Dit is terug te vinden onder:
Apple: Instellingen-Algemeen-Info
Android: Instellingen-Opslag


Is het geheugen (bijna) vol? Zorg dan dat je wat foto's of video's op een laptop of een externe harde schijf zet en deze weer verwijdert van de telefoon. De foto's in de Cloud of Dropbox zetten is ook een optie. 

 

#2. Software update
Soms zorgt een fout in de software ervoor dat de telefoon traag wordt. Zorg er dus altijd voor dat je telefoon de laatste versie van de software update uit heeft gevoerd. Door een software update zorgt de producent van de telefoon ervoor dat de zogenaamde software-bugs worden opgelost. 

 

#3. Slechte accu
Vooral bij oudere telefoons komt het geregeld voor dat deze traag wordt als de accu bijna leeg is of accu aan vervanging toe is. Als de accu defect is, wordt de telefoon door de software vertraagd. Na het laten vervangen van de accu, zal de telefoon weer sneller werken.

BudgetFix kan de accu van elke type telefoon vervangen, waardoor de telefoon weer snel werkt. 

 

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Please reload

Favoriete posts

Telefoon traag geworden?

June 1, 2018

1/6
Please reload

Geschiedenis
Please reload

Zoeken met tags