top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Batterijduur verlengen? Gebruik deze tips.

Onze telefoons kunnen steeds meer en zijn vaak sneller dan je oude laptops. Het is alleen wel jammer dat ze zo snel leeg zijn. Meestal haal je met een volledige acculading het einde van de dag, maar soms ook niet en moet je vaker opladen. In deze blog geven wij 5 tips om je batterijduur te verlegen.


1. Apps afsluiten

Je kent het wel: je bent in WhatsApp een berichtje aan het versturen in een groepsapp en je krijgt van Facebook een melding dat een van je vrienden vandaag jarig is, dus nog even snel feliciteren.

Voordat je het weet staan er op de achtergrond 10 tot 12 apps open. Deze apps gebruiken natuurlijk energie. Gebruik je de apps niet, dan kun je deze het beste afsluiten en dus batterij besparen.


2. Telefoon updaten

Probeer je telefoon helemaal te updaten en de apps in de Appstore up-to-date te houden. Hierdoor blijft de telefoon niet steeds vragen of je wilt updaten, waardoor je dus minder meldingen krijgt en dus minder batterij verbruikt.


3. Darkmodus

Tegenwoordig hebben steeds meer toestellen de zogenoemde darkmodus. Dit is een functie waarbij alle lichte kleuren in je menu en apps donker worden. Heb je een telefoon met een OLED scherm (meeste nieuwere telefoons), dan kost een zwarte pixel namelijk heel weinig batterij, dan een lichte pixel, waardoor je batterij in de darkmodus dus minder energie gebruikt.


4. Trilfunctie

Zet de trilstand van je telefoon uit. Als je berichten krijgt, kost het je telefoon namelijk minder batterij om geluid te maken, dan dat de telefoon trilt.


5. Batterijconditie

Helpen de bovenstaande tips niet echt, dan kan het ook zo zijn dat je batterij gewoonweg op is. Het je een iPhone? Dan kun je de batterijconditie makkelijk checken.

Ga naar:

- Instellingen

- Batterij

- Batterijconditie


Staat je batterijconditie op 86% of lager, dan is batterij aan het slijten en moet je je iPhone waarschijnlijk twee keer of vaker per dag opladen.


Accu vervangen? Irriteer je je aan vaak moeten opladen? BudgetFix kan je accu vaak binnen 30 minuten vervangen. Je kunt hiervoor een afspraak maken via onze online agenda.

Benieuwd wat een accu reparatie kost? Bekijk het onder het kopje 'prijzen' bovenaan.


Hulp of advies nodig met je batterij? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per email bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

62 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page