top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Blog | 5 tips voor veilig online handel


Handel op online verkoopplatforms als Markplaats.nl en Zeelandnet Prikbord is erg populair. Ook op Facebook zijn er ook steeds meer koop en verkoop groepen. Maar waar op afstand spullen worden gekocht en verkocht, zijn er ook risico's. In deze blog geven wij 5 tips om veilig online te handelen.

Tip 1

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het ook vaak zo. Als iets veel te goedkoop wordt aangeboden, trap er dan niet in. Vooral bij elektronica en online-tickets moet je extra opletten.

Tip 2

Bekijk hoe lang te verkoper actief is. Check ook de andere advertenties van de verkoper. Hoe langer de verkoper actief is, des te betrouwbaarder. Dit aangezien onbetrouwbare verkoopaccounts worden verwijderd door de online platforms.

Bel de verkoper ook eventueel op voor meer informatie.

Tip 3

Zoek de verkoper op Google om te zien of deze op andere websites wordt vermeld als een 'oplichter'.

Tip 4

Wees alert op kopers en verkopers uit het buitenland. Gebruik bij online handel geen onbekende betaalmethodes als Western Union. Maak gebruik van iDeal, online overboeken naar een Nederlandse rekening of betaal cash bij het ophalen. Ophalen is bovendien ook veiliger en je ziet ook meteen wat je koopt. Is ophalen niet mogelijk, dan moeten er ook alarmbellen gaan rinkelen. Eerlijke verkopers vinden het meestal niet erg om het product op te laten halen.

Tip 5

Stuur nooit een kopie van je identiteitsbewijs of van je bankpas naar de andere partij. Door middel van deze documenten kunnen ze jouw identiteit gebruiken voor andere doeleinden.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page