top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Het is koud en je accu voelt dat!


Het is winter, de temperaturen dalen en je merkt dat de batterij van je telefoon sneller leeg lijkt te raken dan normaal. Maak je geen zorgen, je bent niet de enige met dit probleem. Koude temperaturen kunnen inderdaad invloed hebben op de prestaties van de batterij van je telefoon. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om de negatieve effecten van kou op je telefoonbatterij te minimaliseren.


1. Houd je telefoon warm

Bewaar je telefoon in een warme zak of tas wanneer je buiten bent. Probeer het directe contact met koude lucht te verminderen.


2. Gebruik een hoesje

Investeer in een goed hoesje dat je telefoon beschermt tegen koude temperaturen (en tegen kapot gaan bij vallen). Hierdoor blijft de temperatuur van de batterij meer constant.


3. Vermijd extreme kou

Probeer je telefoon niet te gebruiken in extreem koude omstandigheden. Als het mogelijk is, bewaar je telefoon dan in een warmere omgeving.


4. Schakel energiebesparende modus in

Zet de energiebesparende modus aan om het energieverbruik te verminderen wanneer de temperaturen dalen.


5. Houd de software up-to-date

Zorg ervoor dat je telefoon altijd draait op de nieuwste software. Fabrikanten brengen vaak updates uit die de batterijprestaties kunnen verbeteren.


6. Neem een powerbank mee

Als je weet dat je langdurig in koude omstandigheden zult zijn, overweeg dan om een powerbank mee te nemen. Vergeet natuurlijk niet je powerbank zelf ook op te laden.


7. Nieuwe accu

Werken de bovenstaande tips niet meer? Overweeg dan om je accu te laten vervangen. Bij BudgetFix kunnen we de accu van je telefoon doormeten, vrijblijvend advies geven en de accu voor je vervangen. Neem gerust contact met ons op.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page