top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Telefoon opslag vol? Gebruik deze tips...


"Opslagruimte bijna vol" Deze melding komt steeds vaker voor bij huidige telefoongebruikers. Door een overvol telefoongeheugen wordt je telefoon trager, is het niet meer mogelijk om foto's te maken en video's te ontvangen. In deze blog leggen we uit wat je kan doen om gratis ruimte vrij te maken op je telefoon.

Enkele jaren terug kon je uit de voeten met een telefoon met 16GB geheugen. Er waren zelfs toestellen met 8GB. Echter aangezien het besturingssysteem van een telefoon steeds meer moet kunnen, wordt de ruimte welke de software inneemt van je toestelcapaciteit steeds groter. Hierdoor blijft er dus steeds minder opslag over om te gebruiken voor apps, foto's en video's. Wij geven enkele tips om hier iets aan te kunnen doen.

1. Verwijder ongebruikte bestanden

Je kent het wel...hier even een foto maken en daar even een screenshot van vastleggen om naar je vrienden te sturen. Vaak worden foto's gemaakt of opgeslagen voor eenmalig gebruik. Probeer om foto's welke je niet meer gebruikt ook weer te verwijderen. Verwijderde foto's komen in je "recent verwijderd" map. Vergeet niet om deze map ook altijd leeg te maken, anders nemen de verwijderde foto's alsnog ruimte in beslag.

2. Dubbel opslaan

Bijna heel de wereld gebruikt ondertussen Whatsapp. De standaardinstellingen van Whatsapp zorgen ervoor dat de foto's en video's die je krijgt zowel worden opgeslagen in je Whatsapp-gesprekken als in je foto-map. Dit neemt dubbel zoveel opslag in beslag. Zit je bijna aan je opslaglimiet, zorg er dan voor dat je de foto's in de Whatsapp gesprekken verwijdert of in je foto-map. Wanneer je een foto in je foto-map verwijdert, blijft deze foto nog wel in je Whatsapp staan. Je kunt ook instellen dat ontvangen foto's niet automatisch worden opgeslagen in je foto-map, maar alleen in je Whatsapp-gesprek. Dus neem je Whatsapp gesprekken eens onder de loep.

3. Opslaan op de computer

Ben je bijvoorbeeld net op vakantie geweest en heb je heel veel foto's gemaakt? Zorg ervoor dat je bij thuiskomst de foto's overzet op je PC of laptop. Hierdoor maak je ruimte op je telefoon en heb je gelijk je foto's veilig gesteld, mocht je telefoon een keer kapot gaan.


4. Apps

Loop eens door je lijst met apps. Heb je apps die je nauwelijks meer gebruikt? Verwijder deze dan, waardoor je weer extra ruimte hebt op je telefoon.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

245 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page