top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Waterschade, is het nu over?


Stel je voor je gaat naar de wc en voor dat je het weet, glijdt je telefoon uit je handen en valt in de pot. Of je bent bezig op je laptop en je kop koffie valt over je toetsenbord. Wat nu? In deze blog geven wij enkele tips wat te doen bij waterschade.

1. Voorkomen De eerste tip is natuurlijk het vermijden, want "voorkomen is beter dan genezen". Ga je iets doen waarbij er sprake is van vocht, probeer dan je telefoon, laptop of tablet niet te gebruiken.

2. Eerste stap

Is het toch te laat om te voorkomen, dan moeten we gaan genezen. De eerste stap is om je apparaat zo snel mogelijk uit te zetten en proberen zoveel mogelijk vocht te verwijderen met een droge doek of keukenpapier. Ook kan het helpen om je apparaat naast een warmtebron te leggen, zoals de verwarming. Probeer hierbij te vermijden dat het apparaat te dichtbij de warmtebron ligt, aangezien 'te' warm ook niet goed is.

3. Zet je apparaat niet aan

Het eerste wat mensen doen bij waterschade is kijken of het toestel nog werkt en zetten het aan. Dit is eigenlijk het slechtste om te doen, aangezien in bijna elk elektrisch apparaat een accu zit. Aangezien elektriciteit en water niet goed samen gaan, adviseren wij dan ook om het apparaat dat in aanraking is gekomen met vocht, niet aan te zetten. Het is heel verleidelijk om toch even je telefoon of laptop aan te zetten om te kijken of die werkt, maar het advies is echt om dit niet te doen!

4. Waterschadebehandeling

Is je apparaat in aanraking gekomen met een vorm van vocht (water, thee, koffie, frisdrank), breng je toestel dan naar een bedrijf dat een waterschadebehandeling kan uitvoeren. Door deze waterschadebehandeling is de kans groter dat je apparaat alsnog te redden is en later geen gevolgschade heeft. Zo een waterschadebehandeling kost meestal niet erg veel en is het echt waard om je apparaat toch te redden. Wacht hier niet al te lang mee. Hoe langer je hiermee wacht, des te kleiner de kans is dat je toestel te redden is. Dit aangezien er corrosievorming ontstaat in je toestel, als gevolg van de reactie tussen elektriciteit in je apparaat en vocht.

Kortom: eerst voorkomen, dan genezen. Is het kwaad al geschied, maak je apparaat dan zo snel mogelijk droog en probeer hem niet aan te zetten. Laat je toestel schoonmaken door middel van een waterschadehandeling en vergroot de kans dat je toestel weer leeft. Bij BudgetFix kun je altijd terecht voor een waterschadebehandeling aan je apparaat. Dit kan al vanaf €39,-.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page