top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Nieuwe Macbook slechte accu


De nieuwe MacBook Pro Retina die eind 2016 uitkwam, is de eerste MacBook die volgens het Amerikaanse Consumer Report wordt afgeraden. Een big deal, want deze nonprofit organisatie is een goede graadmeter om te zien of producten aan de kwaliteitseisen voldoen. Volgens Consumer Report zijn de accu’s enorm onbetrouwbaar. In tests van de organisatie bleek dat er veel verschil zat in MacBook-accu’s.

De prestaties van de accu schommelden enorm. Zo hield de 13-inch MacBook met Touch Bar het in de ene test 16 uur vol en tijdens een andere (exact dezelfde) test slechts 3 uur en 45 minuten. Ook de prestaties van de 15-inch versie waren wisselend, tussen de 8 uur en 18,5 uur. Omdat er op deze manier geen gemiddelde vastgesteld kon worden, ging de organisatie uit van de laagste score. Daarmee is de nieuwe MacBook Pro geen aanrader voor consumenten.

Apple-topman Phil Schiller heeft inmiddels op Twitter aangegeven samen te werken met Consumer Reports om hun accutests te doorgronden. “De resultaten komen niet overeen met onze uitgebreide tests in het lab en in het veld”, zegt hij erover. Apple test zijn eigen producten uitvoerig onder zijn eigen voorwaarde, die op de website van het bedrijf staan beschreven. Zo meet Apple de gebruiksduur van de accu onder meer door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan met een beeldschermhelderheid op 75 procent.

Oplossing?

Aanvankelijk wilde Apple niet reageren op de onderzoeken van de publicatie van Consumer Reports. Alleen klanten kunnen contact opnemen met AppleCare als ze vragen hebben of bezorgd zijn over de prestaties, was het antwoord. De consumentenorganisatie stond echter open voor een gesprek met Apple. Volgens de publicatie wordt de accuduur van veel moderne producten beïnvloed door software-updates. “Als Apple zijn software zodanig updatet dat de accuduur er substantieel van verbetert, voeren we nieuwe tests uit.”

Zie de test van American Consumer Reports hieronder

Bron: iPhoned.nl

30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page