top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Laptop kopen? 5 tips vooraf


De herfstvakantie is helaas weer voorbij en je moet weer aan de slag. Ben je voor je studie, werk of allebei toe aan een nieuwe laptop, maar zie je door de bomen het bos niet bij de keuze? In deze blog geven wij 5 tips waar je op moet letten bij het kopen van je nieuwe laptop. Lees tot het einde voor een bonustip!


Doel

Voordat je een nieuwe laptop gaat kopen, moet je je eerst afvragen waar je hem voor wilt gebruiken. Enkel voor school of ook voor je werk, voor het gamen, foto's en video's bewerken of allemaal? Er zijn namelijk ook 'goedkope(re)' laptops beschikbaar die wel voldoende werkkracht hebben voor school- of studiewerk, maar niet voldoende om te gamen of foto's mee te bewerken.


Budget

Ook een hele belangrijke is het bedrag dat je uit wilt geven aan een nieuwe laptop. Dit onderdeel moet je samen bekijken met het doel van de laptop. Als je een studielaptop wilt aanschaffen voor wat tekstbewerking en e-mail, dan zal deze laptop minder kosten dan een laptop om video's mee te bewerken. Wil je een game-laptop? Dan zal je nog dieper in de buidel moeten tasten.


Mee op reis?

Neem je je laptop vaak mee op reis, naar klanten of school (uiteraard nu in beperkte mate door COVID-19), dan is het handig om een niet al te grote formaat laptop te kopen. Kies hierbij dan voor een 13 of 14 inch laptop. Neem je de laptop niet vaak mee en vind je een groot scherm wel lekker voor videobewerking of gewoon om Netflix op te kijken, kun je kiezen voor een 15.6 inch of een 17 inch scherm.


2-in-1

We hebben eerder al een blog geschreven over de keuze tussen een laptop of tablet. Maar kun je toch niet kiezen voor een laptop of een tablet? Hak de knoop dan toch (niet) door en koop een 2-in-1 laptop. Dit is een tabletscherm die je ook op een toetsenbord kan klikken en er een laptop van maakt.


Aansluitingen

Gebruik je veel randapparatuur, zoals een tweede scherm, beamer, vast toetsenbord of muis? Koop dan een laptop met veel aansluitingen. Het zou balen zijn als je geld bespaart met het kopen van een goedkope(re) laptop en later toch aansluitingen tekort komt.


Bonus: Apple of Windows

Hoor je het ook vaak dat je vrienden wel eens zeggen "koop toch een Apple"? Dit kan in sommige gevallen inderdaad beter en goedkoper zijn. Wil je hier meer advies over, neem dan gerust contact met ons op.


Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per email bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page