top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

5 tips voor veilig internet


Veilig internetten

Het is niet te missen dat het internet nu een basis levensbehoefte is geworden van de mens. Bijna alles werkt tegenwoordig via het internet. Internet op je Smart-tv, muziek streamen via je telefoon of het weer vragen aan Alexa. Via het internet heb je bijna toegang tot alles. Maar hoe veilig is jouw internet eigenlijk? In deze blog geven wij 5 tips om je internetveiligheid op niveau te hebben.

#1. Verander eens het WiFi-wachtwoord

Heb je ook nog steeds het standaardwachtwoord op je wifi router? Heel vaak wordt een router voor het eerst ingesteld door je provider en dat wachtwoord blijft jarenlang ongewijzigd. Overweeg eens je wachtwoord te wijzigen. Dit aangezien je het wachtwoord wel eens aan een ander geeft om in te loggen op je wifi, maar als je het wachtwoord niet meer wijzigt, dan kunnen zij later gebruik maken van je wifi. Zelfs zonder dat je het weet.

#2. Gebruik een lastig wachtwoord Nu je toch bezig bent om je wachtwoord te wijzigen, gebruik dan een lastig te raden wachtwoord. Heel vaak gebruiken we een wachtwoord wat we makkelijk kunnen onthouden of overal hetzelfde wachtwoord. Dit is af te raden. Het is het beste om overal andere wachtwoorden te gebruiken. Bovendien adviseren wij om een wachtwoord te gebruiken met zowel hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.

Bijvoorbeeld: VeiligInternetten@2017!

#3. Gebruik een virusscanner Heb je een Windows laptop of PC, gebruik dan een goede virusscanner. Heel vaak zien we dat mensen geen of een verouderde virusscanner gebruiken. Een verouderde virusscanner is niet aan te raden, aangezien een virusscanner elk jaar wordt geüpdatet met een database van nieuwe virussen. Hierdoor zal een verouderde virusscanner nieuwe virussen niet herkennen en deze ook niet tegenhouden. Heb je een Apple computer of laptop, dan is een virusscanner niet per se nodig. Door het gesloten systeem van Apple, houdt het besturingssysteem virussen buiten de deur.

#4. Klik niet als je twijfelt Zie op een internetpagina iets waar je aan twijfelt, vertrouw dan je gevoel en klik er niet op. Dit kan zijn dat je iets hebt gewonnen of dat je ergens op moet klikken omdat je de 100ste klant bent. Meestal haal je dan een virus binnen door het klikken op deze link, waardoor je computer besmet raakt. Ook worden tegenwoordig nep-mails gestuurd. De inhoud van deze bevat vaak de mededeling dat de gegevens van je creditcard of een andere account zijn gewijzigd en of je deze wilt controleren door op een bepaalde link te klikken. Klik niet! Vaak kun je zien dat het om een virus gaat door op het email adres van de ontvanger te klikken. Meestal is het een email adres die heel apart is.

#5. Laat uw computer eens opschonen

Wil je zeker weten dat je computer schoon en veilig is, laat deze dan nakijken en waar nodig opschonen. Bij een opschoonbeurt wordt de computer nagekeken op virussen, adware, malware en spam. Deze schadelijke software/bestanden worden verwijderd van de computer. Hierdoor zal de computer naast veilig ook sneller worden.

BudgetFix heeft de PC APK. Hierbij wordt de computer volledig nagekeken, software wordt opgeschoond en de computer wordt voorzien van een nieuwe virusscanner.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page