top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

3 tips voor langere accuduur


accu vervangen iphone

Word jij er ook altijd zo gek van een lege telefoon? Vergeten nog even aan de lader te leggen voor het slapen gaan en je telefoon houdt het geen hele dag meer vol....niets zo vervelend dan een lege accu. In deze blog geven wij 3 tips waarmee je de accuduur van je telefoon kunt verlengen.

Accu's hebben een beperkte levensduur. Tijdens het gebruik verliezen ze geleidelijk hun capaciteit waardoor de accuduur steeds korter wordt. Het is dus zaak om zuinig met de accu om te gaan.

#1. Apps

Let erop dat sommige apps meer accu capaciteit gebruiken dan andere apps. Applicaties met beeld en geluid (Facebook, YouTube, Snapchat etc.) vragen over het algemeen meer van je accu dan apps met enkel tekst (email of Whatsapp). Wil je je accuduur door de dag heen verlengen, probeer dan niet onnodig op Facebook of Instagram te zitten.

#2. Instellingen

Soms is het er ook aan gelegen om je instellingen in te duiken en te kijken welke instellingen veel accuduur gebruiken. Bij de iPhone gebruiken instellingen bij 'Locatievoorzieningen' veel accucapaciteit. Loop voor jezelf na welke opties je wel en welke je niet wilt gebruiken. Des te meer opties je uitschakelt, des te langer de accu meegaat.

#3. Manier van opladen

Misschien wel de beste tip die we kunnen geven is het 'geheim' achter het op de juiste manier opladen van je telefoon. Een telefoon kan een aantal keren opladen tot de accu gaat slijten. Dit is circa na 700x opladen. Echter is 1x opladen het aan de stekker leggen van het toestel. Het komt heel vaak voor dat je de telefoon al aan de oplader legt als de telefoon op 60% staat. Dit is niet te adviseren, want dan ben je een acculading kwijt voor enkel 40% die je bijlaadt (van 60% tot 100%). Wij adviseren dan ook om de telefoon niet tussendoor op te laden en deze pas op te laden als de accupercentage rond 10% is. Kan het toch niet, neem dan een powerbank mee, die je kan gebruiken om onderweg op te laden.

Mocht de accu toch niet meer lang meegaan, dan is deze waarschijnlijk toch versleten en zit er niets ander meer op om de accu te laten vervangen. Bij BudgetFix kunnen wij elke type accu vervangen. De meeste iPhone en Samsung prijzen staan op onze website. Staat je reparatie er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page