top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

5 tips voor goed wifi netwerk


Heb je dat ook wel eens dat je Netflix uitvalt omdat je wifi signaal thuis niet sterk genoeg is of dat je een online spel aan het spelen bent en het loopt vast? Een zwak wifi-signaal kan allerlei oorzaken hebben. In deze blog geven we 5 tips om een goed wifi netwerk op te zetten in en om het huis.

#1. Meten is weten

Voordat je aanpassingen doet aan je netwerk, is het goed om de problemen in kaart te brengen. Met het gratis programma van inSSIDer krijg je een duidelijk beeld van de status van je netwerk en waar mogelijk de knelpunten zitten. Ook kun je zien wat voor jou het meest optimale wifi-kanaal is om te gebruiken.

#2. Gebruik de 5GHz

De meeste routers hebben tegenwoordig een 2.4GHz en een 5GHz-signaal. Het kan helpen om over te stappen op de 5GHz-frequentie. Je hebt op deze frequentie geen last meer van storing met bluetooth, babyfoons, magnetrons en andere routers die het signaal verzwakken. Ook kun je kiezen uit veel meer wifi-kanalen dan de 2.4GHz-frequentie. Het nadeel is wel dat je een beperkter bereik hebt.

#3. Vaste kabels

Aangezien je TV en mediabox op dezelfde plekken staan, is het aan te raden om deze apparaten direct met de kabel aan te sluiten om je router. Daarmee ben je gegarandeerd van een optimale snelheid en belast je andere draadloze apparaten minder. Gebruik hiervoor altijd Ethernet kabels van goede kwaliteit, zoals een CAT6-kabel.

#4. Wifi-toegangspunt

Last van trage wifi op een specifieke plek in het huis? Dan is het handig om daar een toegangspunt te plaatsen. Je sluit zo een extra toegangspunt direct aan met een kabel op je router en zo breid je eenvoudig je draadloze bereik uit in huis. Het nadeel is wel dat je door het huis een kabel moet trekken en je per toegangspunt opnieuw verbinding moet maken met je apparaat.

#5. Mesh-netwerk Als je op verschillende plekken last hebt van langzaam internet, dan kun je ook kiezen voor een mesh-netwerk. In zo een opstelling verbind je een zogenaamde hoofdzender via een vaste kabel op je routers, die je vervolgens uitbreidt met verschillende verbonden zenders. Je hoeft, in tegenstelling tot een wifi-toegangspunt, niet per wifi-punt opnieuw te verbinden of te wisselen van netwerk op je apparaat. Het slimme Mesh-netwerk doet het werk voor je en zorgt ervoor dat je overal in huis het beste signaal hebt.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page