top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Corona-vrije werkplek: 3 tips


Het corona-virus (COVID-19) is het gesprek van de dag. Steeds meer werkgevers adviseren hun werknemers om thuis te werken. Dit is een heel goed initiatief. Zowel voor jezelf als voor je mede-collega's. Heb je een kantoorbaan, dan is thuiswerken in principe geen probleem. In deze blog geven wij 3 tips om je werkplek zo veel mogelijk preventief te beschermen tegen een corona-besmetting.

#1. Maak je gereedschap schoon Om je werk thuis te kunnen doen, heb je gereedschap nodig. Dit is naar alle waarschijnlijkheid een laptop, telefoon, schrijfblok en een pen of ander schrijfgerei. Zorg ervoor dat je werkplek schoon is. Niet alleen de tafel of bank waar je aan werkt, maar maak ook regelmatig je laptop, telefoon en pen schoon. Dit kan door middel van een vochtige laptop-doek, maar eventueel ook door een beetje Glassex op een multivezeldoek te spuiten (niet te nat) en hiermee je werkoppervlak, laptop en telefoon schoon te maken. Vergeet niet om het oppervlak verder droog te maken met wat droog stuk keukenpapier (als deze nog ergens te vinden zijn vanwege de toiletrol-ruzies in de supermarkten).

#2. Handverzorging

Net als het RIVM steeds duidelijk probeert te maken, willen wij het ook nogmaals benadrukken: probeer je handen vaker te wassen. Gebruik goede handverzorgende handzeep of eventueel ontsmettingsmiddel (mits deze nog te vinden zijn in de winkels of op Ebay voor de prijs van een Rolex).

#3. Eten

Werken vergt natuurlijk veel energie en je energievoorraad moet je ook bijvullen. Zorg er in ieder geval voor dat je schoon bestek en schone borden hebt. Probeer zo veel mogelijk direct af te wassen. Het voordeel hiervan is dat je dan ook gelijk je handen mee wast.

Heb je gekruimeld op je laptop, zorg dat je deze etensresten ook direct schoonmaakt. Dan gaan de broodkruimels ook niet tussen het toetsenbord van je laptop zitten. In een eerdere blog hebben wij al eens tips gegeven om je laptop schoon te houden.

Stay Safe!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page