top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

5 tips om je laptop te onderhouden

Bijgewerkt op: 28 apr. 2022


Vraag jij je ook wel eens af hoe je je laptop het beste kan onderhouden? Wij geven 5 tips, waardoor je langer plezier hebt van je laptop en hij je niet in de steek laat op de meest ongebruikelijke momenten.


1. Maak je laptop regelmatig schoon Zorg ervoor dat je laptop er niet vies uitziet. Haal regelmatig een doekje over je toetsenbord en het scherm. Het beste is om speciale laptopdoekjes te gebruiken, maar een multivezeldoek met een beetje glasreiniger doet ook wonderen. Zorg ervoor dat je de glasreiniger niet rechtstreeks op de laptop spuit, maar eerst op het multivezeldoek.


2. Eet niet boven je laptop

Eet je wel eens tijdens het werken achter je laptop? Hierdoor komen er broodresten of kruimels tussen je toetsenbord en hoopt er zich een scala aan voedselresten op tussen je toetsen. Als je dit niet goed schoonmaakt, zal je toetsenbord op den duur gaan plakken en minder goed werken. Je kunt je toetsenbord uiteraard schoonmaken, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.


Tip: maak je toetsenbord schoon met een Post-it.

3. Sluit af Ben je klaar met werken, zorg dan dat je je laptop netjes afsluit. Erg veel mensen zetten hun laptop uit door de aan/uit-knop vast te houden waardoor de laptop uitvalt. Dit is niet de juiste manier. Door op deze manier af te sluiten, raakt de laptop in de war en zal hij bij de volgende opstart een foutmelding geven. Sluit af op de juiste manier!

Windows: klik linksonder op het Start-logo, klik op 'Afsluiten' en klik vervolgens op 'OK'


Apple: klik linksboven op het appeltje, klik op 'Zet uit' en klik vervolgens op 'OK'


4. Niet op schoot of de bank Voorkom het gebruik van je laptop op schoot of op de bank. Aan de onderkant en de zijkant van een laptop zitten ventilatiegaten. Deze openingen zorgen ervoor dat de laptop koude lucht naar binnen kan zuigen en warme lucht eruit kan blazen. Wanneer je je laptop op schoot of op de bank gebruikt, worden deze openingen afgesloten en kan de laptop geen koude lucht meer inzuigen en dus ook niet meer voldoende koelen. Hierdoor wordt de laptop warm en kunnen zelfs onderdelen doorbranden.

Zorg er dus voor dat je de laptop op tafel of bureau gebruikt of koop een speciale laptopkussen (tip: Ikea).


5. Laptop APK Is jouw laptop soms ook traag en doet die niet meer wat die moet doen? BudgetFix heeft laptop-APK in het leven geroepen. Het is goed om je laptop eens per jaar of eens in 1.5 jaar na te laten kijken. Wat houdt een laptop APK in? - Laptop wordt stofvrij gemaakt (binnenkant en buitenkant) - Alle virussen worden verwijderd - Alle updates worden uitgevoerd - Laptop wordt sneller gemaakt


Volg deze tips en je laptop zal je dankbaar zijn!


Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per e-mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

264 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page