top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Hoe herken je een nepmail?


Nepmails, ook wel phishing genoemd, krijgen steeds meer aandacht. Soms krijg je wel eens een mail dat je moet betalen of dat je actie moet ondernemen aangezien anders je creditcard wordt geblokkeerd. Maar hoe herken je of een email echt of nep is? In deze blog geven we 4 tips om foute mails eruit te vissen.


#1. Vreemde afzender

Een vreemde afzender of een raar email adres is vaak het eerste teken van phishing. Als je twijfelt of een email echt is, controleer dan altijd de afzender van een email. Het gebruikte email adres is vaak onnodig lang en bevat aparte tekens.


#2. Foute link

Ga met je muis altijd even over de link in de mail zonder erop te klikken. Linksonder in het scherm verschijnt dan het webadres waar de link naar verwijst. Oplichters kiezen vaak webadressen die 'lijken' op echte. Een goed webadres bestaat uit de naam van het bedrijf met .nl of .com er direct achter, zoals www.budgetfix.nl. Extra tekst 'voor' het bedrijfsnaam moet altijd gescheiden zijn door een punt. Nepvarianten zijn google.nieuwsbrief.nl of login-T-Mobile.com.


#3. Urgentie

Nepmails bevatten altijd tekst zodat je denkt dat het erg belangrijk is. Oplichters doen er alles aan dat je niet wegklikt. Daarom staat er altijd 'reageer binnen 24 uur, anders wordt je creditcard geblokkeerd'. Let hier dus op.


#4. Spelling

Vaak bevatten nepmails veel taal- en/of spelfouten. Echte organisaties doen er alles aan om hun email zo netjes mogelijk te typen, terwijl nepmails vaak met minder aandacht voor taal worden opgesteld.


Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page