top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Refurbished telefoon kopen loont niet


Het kopen van een refurbished smartphone loont vrijwel niet. Alleen dure toestellen uit het high-end segment kunnen de consument een voordeeltje opleveren, maar sommige opgeknapte telefoons worden tot €100 boven de nieuwprijs aangeboden door de verschillende webwinkels.

Het kopen van een opgeknapte tweedehands (refurbished) smartphone loont vrijwel niet. Tot die conclusie komt de Consumentenbond na een vergelijkend onderzoek dat zij hield onder twintig aanbieders van refurbished smartphones. De bond ontdekte dat er grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders van refurbished smartphones. In sommige gevallen waren de opgeknapte tweedehandsjes zelfs duurder dan een nieuw toestel van hetzelfde type.

In het onderzoek werd gekeken naar de prijs van 10 refurbished iPhones, 2 Sony Xperia's en 2 Samsung Galaxy toestellen. De gemiddelde prijs van deze telefoons lag zo'n 12% lager dan de nieuwprijs. Het onderzoek bracht echter ook opgeknapte smartphones aan het licht die duurder waren dan een nieuw toestel. Zo werd er voor een refurbished Xperia Z3 en een refurbished iPhone 6S €90 tot €100 bovenop de nieuwprijs neergeteld. Ook ontdekte de Consumentenbond dat een refurbished smartphone vaak alleen loont bij dure toestellen, waar soms meer dan €100 bespaard kan worden.

Ook bracht het onderzoek grote prijsverschillen tussen de verschillende winkels aan het licht. Zo verschillen de prijzen van een refurbished iPhone 6S met 16 GB aan geheugen van 580 tot 760 euro.

Het volledige onderzoek van de Consumentenbond kun je hier bekijken.

26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page