top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Apple of Samsung telefoon in 2020?


Tegenwoordig zijn er gewoon geen lelijke telefoons meer. Bijna alle smartphones zijn voorzien van een mooi scherm, mooie camera(s) en zijn lekker snel. Toch krijgen wij geregeld de vraag of we een Apple of Samsung (of andere Android telefoon) zouden adviseren in 2020. We leggen uit waar je op moet letten bij je keuze.


Scherm

Veel van de high end smartphones hebben tegenwoordig een OLED scherm. Dit is een kraakhelder scherm en werkt erg energiezuinig, waardoor je accu dus langer meegaat. Echter is een toestel met een OLED scherm wel duurder dan een telefoon met een LCD scherm. Let hier dus op bij je afweging. Zowel Apple als andere Android telefoons hebben een telefoon met OLED en met LCD.


Camera

Je hebt tegenwoordig bijna geen spiegelreflexcamera nodig om mooie foto's te maken. Zowel de Samsung, als de iPhones maken hele mooie foto's. Maak je vaak foto's, adviseren wij wel om eerder voor een Samsung te kiezen, dan voor een iPhone. Samsung is op het gebied van camera en fotografie, naar onze mening, toch wat verder ontwikkeld dan de iPhone. Vooral in de wat lagere segment telefoons, zoals de Samsung Galaxy A51 of de A71 ten opzichte van de iPhone SE 2020 of de iPhone X.


Batterij

Het is al langer bekend dat de accu's van een iPhone minder lang meegaan, dan die van een Samsung. Een iPhone heeft vaker een kleinere accu dan een Samsung toestel. Wil je dus niet vaker opladen, koop dan eerder een Samsung.


Prijs

Prijstechnisch lopen de duurdere modellen van de Apple en Samsung nagenoeg gelijk. Echter heeft Samsung ook budgetmodellen. Dit zijn hele goede telefoons, voor een betaalbare prijs, zoals de Samsung A51 met 128GB geheugen voor €289,-. Bij Apple zijn de vanaf-prijzen van toestellen veel hoger. Een nieuwe Apple iPhone SE 2020 64GB kost bijvoorbeeld €455,-.


Reparatie

Dit onderdeel is wel een hele belangrijke! Heb je vaak schade met je telefoon? Neem dan eerder een iPhone dan een Samsung telefoon. Een Samsung telefoon heeft een hele mooie camera en een heel mooi (afgerond) scherm. Maar als het scherm bijvoorbeeld kapot is, is de reparatie veel duurder dan bij een iPhone. Let hier dus goed op, want ongeluk zit in een klein hoekje...


Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per email bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page