top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Apple krijgt patent op Dual-sim


Apple heeft een patent gekregen op technologie voor de implementatie van dualsim in een smartphone. De Amerikaanse hardwaremaker is de enige grote telefoonfabrikant die geen toestel in zijn line-up heeft met ruimte voor twee simkaarten.

De technologie behelst een implementatie van dualsim, waarbij elk van de twee simkaarten eigen antennes kan gebruiken, blijkt uit het patent dat PhoneArena vond. Het systeem moet voorkomen dat door het gebruik van twee simkaarten het bereik vermindert. Beide simkaarten kunnen toegang krijgen tot 2G, 3G en 4G.

Apple is de enige grote smartphonemaker zonder dualsim-telefoon in het assortiment. Samsung brengt veel van zijn modellen in dualsim-versies uit, terwijl veel fabrikanten zoals Xiaomi en Huaweis dochtermerk Honor in alle modellen ruimte voor twee simkaarten hebben.

Het patent, dat deze week online kwam maar enkele jaren geleden is aangevraagd, toont aan dat Apple bezig is geweest met dualsim-technologie. Er gaan al langer geruchten over een iPhone-variant voor de Chinese markt met ruimte voor twee simkaarten. Desondanks is het lang niet zeker dat er een dualsim-iPhone zal komen. Apple vraagt veel patenten aan voor technologie die het nooit gebruikt.

Bron: Tweakers

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page