top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Apple wilt telecom provider worden?


Apple zou plannen hebben om zelf telecomprovider te worden, zowel in de Verenigde Staten als Europa. Het bedrijf zou niet zelf een netwerk willen aanleggen, maar gebruik willen maken van de capaciteit van bestaande providers. In de Verenigde Staten zouden al tests plaatsvinden.

Bronnen binnen Apple hebben de plannen verteld tegenover Business Insider, maar officieel heeft het bedrijf nog niets naar buiten gelaten. Volgens de geruchten wil Apple een mvno worden, ofwel een telecomprovider die van het netwerk van een ander gebruikmaakt. Er zouden gesprekken worden gevoerd met providers om contracten voor lange termijnen af te sluiten, waarbij de verwachting is dat het nog wel vijf jaar kan duren voordat Apple daadwerkelijk zijn diensten commercieel kan aanbieden.

Er zouden gesprekken zijn gevoerd in de Verenigde Staten, waarbij ook de eerste tests al hebben plaatsgevonden. Ook in Europa zou Apple ambities hebben en zouden er gesprekken worden gevoerd met telecomproviders voor gebruik van hun netwerk. Of er ook wordt gepraat met Nederlandse providers is niet duidelijk. Ook blijft de mogelijkheid open om de plannen af te blazen, zo stelt Business Insider.

Concurrent Google is ook bezig met telecomactiviteiten, maar in tegenstelling tot Apple heeft Google deze diensten al wel openbaar gemaakt. Onder de naam Project Fi biedt Google zijn eerste abonnementen aan.

Apple zelf kwam al eens met een eigen simkaart die het switchen tussen providers op de iPad gemakkelijker moet maken.

Bron: Tweakers

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page