top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Advies: Laptop of tablet?


Laptop of tablet? BudgetFix geeft advies

Een laptop of een tablet? Welke van de twee kan ik het beste kopen? Deze vraag wordt ons geregeld gesteld door klanten. Om een antwoord op deze vraag te kunnen geven, zijn er enkele dingen waar we rekening mee houden. In deze blog geven wij advies waar u rekening mee moet houden bij uw keuzen voor een laptop of een tablet.

Bent u van plan om een nieuwe laptop of tablet te kopen en weet u niet precies welke van de twee te kiezen? U bent niet de enige die met dit dilemma rondloopt. Veel mensen weten niet of ze er nu goed aan doen om een tablet te kopen of een laptop. Er zijn enkele dingen die u zich af moet vragen voorafgaand aan de aanschaf van een van de twee producten.

Wat ga ik ermee doen? De eerste en meest cruciale vraag die u zich moet stellen is wat u ermee wilt gaan doen. Wilt u het product aanschaffen om er lekker mee op de bank te gaat zitten om de krant te lezen of beetje koopjes te speuren op marktplaats? Of wilt u het product ook gebruiken om er brieven mee te typen, foto’s te bewerken en DVD’s te kijken? Het voordeel van een laptop is dat deze een lekker groot scherm heeft ten opzichte van een tablet. Ook is een laptop voorzien van een toetsenbord die handig is voor tekstbewerking en kunt u er ook een muis op aansluiten voor eventuele fotobewerking. Het voordeel van een tablet is dat deze lekker klein en licht is en dus makkelijk te gebruiken op schoot en ook compact is, zodat u hem ook makkelijk mee kunt nemen naar de camping of op reis.

Met tablet op de bank

Prijs-kwaliteit en budget Ook niet geheel onbelangrijk is het budget welk u over heeft voor de aanschaf van een nieuw product. Ten opzichte van een tablet is een laptop meestal iets duurder, indien u een laptop wilt kopen die aardig snel is, voorzien is van een mooi scherm en lekker licht is. Een kwalitatief goede tablet is al aan te schaffen vanaf €200,- a €300,-. Dit terwijl een kwalitatief goede en snelle laptop al gauw zit in een prijsklasse van €400,- a €500,-.

Tablet en laptop in 1 Tegenwoordig zijn er ook verschillende merken die een tablet op de markt brengen die u aan kunt sluiten op een los toetsenbord. Vervolgens kun u uw tablet gebruiken als een laptop. Het voordeel hiervan is dat u het product zowel als een tablet en als een laptop kunt gebruiken. Het nadeel van deze redelijk ‘nieuwe’ producten is dat niet elk merk deze producten produceert. Bovendien zijn de specificaties meestal beperkt waardoor deze producten na verloop van tijd erg traag worden. Tot slot zijn de capaciteiten van dergelijke producten niet uit te breiden ten opzichte van een traditionele laptop. Bij een traditionele laptop kan bijvoorbeeld de opslagcapaciteit worden vervangen bij een defect of worden vergroot en ook het werkgeheugen om de snelheid van de laptop te bevorderen.

Laptop en tablet in 1

Merk Tot slot zijn er ook klanten die vragen: “Welk merk is beter?”. Dit is per persoon verschillend. De ene vindt Apple beter, maar een ander zweert bij Samsung. Om het beste antwoord op deze vraag te geven vragen wij meestal aan de klant van welk merk zijn of haar telefoon is of een ander product in huis. Indien de telefoon een Samsung is, adviseren wij om ook een Samsung tablet of laptop aan te schaffen. Heeft u daarentegen een Apple iPhone, doet u er verstandig aan om een Apple iPad of een Apple MacBook te kopen. Dit heeft te maken met de gewenning aan het besturingssysteem. Het besturingssysteem van een Samsung telefoon is ongeveer hetzelfde als een Samsung tablet en een iPhone werkt ongeveer hetzelfde als een iPad. Om geen uiteenlopende verschillen te hebben in werking, adviseren wij de klanten dan ook om hun tablet of laptop af te stemmen op hun telefoon of juist net andersom.

Android tablet

Hulp of advies nodig? Wij staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page