top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Wat weet Facebook van je?

Bijgewerkt op: 23 feb.


Dagelijks zitten we minimaal 2 uur op social media. Facebook is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Nadat in de ochtend de wekker is gegaan, checken we even snel ons Facebook timeline, we liken foto's en delen berichten. Maar wat onthoudt Facebook nu precies van onze handelingen en wat weet Facebook van ons? In deze blog leggen we uit wat Facebook van je weet en waar je dit kunt vinden.

Op de vraag wat Facebook van ons weet is het antwoord luid en duidelijke: ALLES! Alles wat we doen op Facebook wordt opgeslagen in een logboek op de servers van Facebook. Alle activiteiten! Of je nu een foto plaats, een video liket van en vriend of Messenger gesprekken hebt met iemand. Zelfs de verwijderde Messenger gesprekken worden opgeslagen.

Wil je precies weten wat er is opgeslagen? Volg de onderstaande stappenplan om je eigen Facebook-archief te downloaden en in te zien.

1. Ga op de laptop/pc naar Facebook en log in.

2. Klik rechtsboven op de pijl naar beneden (naast het vraagteken logo)

3. Klik op Instellingen 4. Klik onderin op Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens 5. Klik op Archief downloaden

6. Typ je wachtwoord in van je Facebook en klik op Verzenden 7. Na enkele minuten ontvang je een mail dat Facebook je archief aan het opbouwen is en enkele minuten later ontvang je een tweede mail waarin een link staat om je archief te downloaden.

8. Na het downloaden van het bestand, kun je deze uitpakken op je laptop/pc en kun je zien welke data Facebook allemaal van jou bijhoudt.

Zo zie je maar weer dat alles wat we doen op het internet wordt bijgehouden. Wees dus voorzichtig met het gebruik van social media en ga hier zorgvuldig mee om.

Hulp of advies nodig? Wij staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page