top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Tablet kopen? 3 tips vooraf


Tablets worden tegenwoordig steeds meer gebruikt naast een laptop of telefoon. Het zijn handige apparaten om filmpjes op te kijken. Het beeld is groter dan een telefoon, dus fijn om te kijken. En het is handiger dan een laptop omdat de tablet gelijk te gebruiken is en je niet hoeft te wachten dat die nog opstart (zoals bij een laptop). Maar waar moet je op letten bij het kopen van een tablet? In deze blog geven wij enkele tips.

#1. Wat wil je ermee doen Voordat je een tablet gaat kopen, zoek dan eerst uit waar je de tablet voor wilt gebruiken. Dit is belangrijk, aangezien niet elke tablet geschikt is voor bijvoorbeeld games of het afspelen van grote video’s. Ga je de tablet gebruiken voor een Facebook checken en email versturen, dan is een simpele tablet voldoende. Echter wil je op de tablet ook presentaties maken en grafische werkzaamheden doen, dan heb je een ‘krachtigere’ tablet nodig.

#2. Merk De tweede vraag die je jezelf moet stellen, is van welk merk de tablet moet zijn. Dit heeft ook te maken met het besturingssysteem die op de tablet staat. Koop je een Android tablet (bijv. Samsung), een iPad (Apple) of een Windows tablet? Bij deze afweging is ons advies om te kijken van welk merk de andere producten thuis zijn. Heb je een iPhone, koop dan een iPad. Heb je een Samsung telefoon, adviseren wij een Android tablet. Dit aangezien de werkwijze van dezelfde merk telefoon en tablet hetzelfde zijn. Dus je zal sneller gewend zijn aan de werking van de tablet.

#3. Budget Ook niet geheel onbelangrijk is het budget. Stel jezelf een maximum aan budget welke je uit wilt geven aan je tablet. Dit aangezien de kosten gauw uit de hand kunnen lopen bij een tablet. Er zijn tablets voor €100,-, maar ook voor meer dan €1000,-.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page