top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Virusscanner: gratis of betaald?


Een virusscanner is nog altijd onmisbaar op de Windows pc of laptop. Heb je genoeg aan de ingebouwde scanner of moet je nog extra iets installeren? En moet je daarvoor betalen? In deze blog geven we handige tips voor de Windows gebruikers.

Een virus op de computer is de nachtmerrie van elke computergebruiker. Zo’n kwaadaardig programmaatje kan de computer laten vastlopen, persoonsgegevens doorspelen of bestanden op slot zetten. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Maar gaat het toch mis, dan is het wel zo prettig als je een virusscanner hebt die aanslaat bij ongewenste indringers. Maar ja, welke moet je dan kiezen?

Ingebouwde virusscanner Voor de Windows 8 en 10 gebruikers hebben we goed nieuws, aangezien je hierbij Windows defender krijgt. Dit is een ingebouwde scanner die ook 'enkele' virussen tegenhoudt. Maar is dit voldoende? Windows defender houdt helaas niet alle virussen tegen, maar iets is beter dan niets.

Gratis virusscanner

Vaak hebben mensen een of meerdere gratis virusscanner op hun Windows machine staan, zoals Avg of Avast. Uit de test van de Consumentenbond blijkt dat een gratis virusscanner aardig werkt. Echter krijg je wel vaak reclame en bijna elke week de melding om de betaalde versie te kopen. Daarnaast houdt een gratis virusscanneer helaas niet alle gevaartes buiten. Ook verzamelen gratis virusscanners veel informatie over je surfgedrag.

Betaalde virusscanner

Is een betaalde virusscanner nu echt beter dan de gratis variant? Uit testen blijkt dat dit echt het geval is. Maar niet elk pakket hoeft per se duur te zijn. Als je een beetje goed zoekt, kun je een goede virusscanner vinden voor niet al te veel geld. Bij BudgetFix kun je voor €30,- al een goede virusscanner kopen voor het hele jaar.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page