top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

WhatsApp: zelfvernietigende berichten?


Vroeger zag je dat in de Mission Impossible films..berichten die zichzelf na enkele seconden vernietigen. Ondertussen is het werkelijkheid in de 21e eeuw. Er zijn verschillende chat-apps die deze (disappering messages) functie al aanbieden. WhatApp loopt in dat opzicht achter, maar daar komt waarschijnlijk verandering in.

Uit geruchten blijkt dat WhatApp bezig is om een functie in te bouwen voor zelfvernietigende berichten. De mogelijkheid dat het bericht verdwijnt kan worden ingesteld van paar seconden tot een uur. De functie zoals deze nu getest wordt, is deze optie enkel mogelijk in groepsgesprekken en niet individuele chats. Maar misschien komt daar in de toekomst verandering in.

Een andere chat-app die deze optie al veel langer aanbiedt, is Telegram. Nu is het zo dat dankzij de toegepaste encryptie voor beide apps geldt dat er van 'buitenaf' eigenlijk niet meegelezen kan worden. Maar als je niet wilt dat vrienden en familie zomaar door je chatgeschiedenis kunnen scrollen, is de functie van de disappering messages toch handig.

Wanneer de 'disappearing messages' voor WhatsApp op grote schaal uitkomt, is nog onbekend.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page