top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Versnellen van je Mac: 3 tips


Word je ook zo gek van je Mac die steeds langzamer lijkt te worden? In deze blog geven wij 3 tips om je Mac weer sneller te laten werken.

1. Programma’s

Duurt het opstarten erg lang en blijft er maar een strandballetje midden in je scherm ronddraaien? De programma's die bij het opstarten van de Mac direct openen, zijn waarschijnlijk het probleem. Bekijk welke programma's mee opstarten en zet ze uit via de Systeemvoorkeuren en schakel deze zo nodig uit.

- Klik linksboven op het Apple-logo --> Systeemvoorkeuren.

- Klik op Gebruikers en groepen.

- Klik op het tabblad Inloggen wanneer dit onderdeel nog niet actief is.

- Klik op het programma dat u niet automatisch wilt openen als u inlogt.

- Klik onderin op het minteken

2. Overbodige bestanden

Tijdelijke bestanden die je eenmaal download en verder niet meer nodig hebt, zijn een ballast die je liever kwijt bent. Gelukkig denkt Apple daar net zo over. Tijdens het uitzetten van de Mac wordt de computer schoongeveegd. Iets waar je zelf dus niet extra aan moet denken. Uiteraard zonder verlies van bestanden.

3. Werkgeheugen

Tijdens het werken met de computer worden gegevens in het werkgeheugen opgeslagen, dit is het RAM-geheugen. Te weinig RAM-geheugen kan de oorzaak zijn van een trage Mac. Voor de besturingssystemen van je Mac wordt minimaal 4 GB RAM-geheugen aangeraden. Werkt je met relatief zware programma's, zoals Photoshop, dan is 8 GB RAM-geheugen zeker aan te raden.

Zoek als volgt op hoeveel RAM-geheugen je hebt:

- Klik linksboven op het Apple-logo --> Over deze Mac.

Achter 'Geheugen' ziet je nu hoeveel RAM-geheugen er in je Mac zit.

Extra werkgeheugen

Bij de iMac en sommige Macbook’s kunt je soms extra geheugen laten bijplaatsen als er zogenaamde geheugensleuven nog niet worden gebruikt. Je kunt als volgt controleren of hier nog plek voor is.

- Klik linksboven op het Apple-logo --> Over deze Mac.

- Klik op Meer info.

- Klik op het tabblad Geheugen.

Staan er vakjes met 'Leeg', dan hebt is er ruimte om extra geheugen te laten plaatsen.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page