top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Windows 7 stopt, wat nu?


Vanaf 14 januari stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7. Dit betekent dat het systeem niet meer wordt geüpdatet en het niet veilig meer is om het systeem te gebruiken om te internetten. Heb jij nog een Windows 7 laptop of computer, dan vertellen wij in deze blog wat de mogelijkheden zijn.

Mogelijkheden

1. Windows 7 blijven gebruiken

2. Updaten naar Windows 10

3. Nieuwe computer kopen

1. Windows 7 blijven gebruiken

Als je laptop geen internetverbinding heeft, is er geen probleem. Mensen zonder internet kunnen veilig met hun Windows 7 laptop blijven werken. E-mailen, surfen, internetbankieren en alle andere zaken waarvoor internet nodig is, kunnen dan niet op de computer. Het kan in principe wel, maar het is niet meer veilig. Dit aangezien Microsoft voor Windows 7 geen veiligheidsupdates meer zal uitbrengen.

2. Updaten naar Windows 10

In sommige gevallen is het mogelijk om op de huidige computer Windows 10 te (laten) installeren. Niet elke computer is geschikt voor Windows 10. Voor Windows 10 heeft een computer minimaal 2GB werkgeheugen nodig. Maar dat is wel echt minimaal. Het advies is 4GB (of meer) werkgeheugen. Is de computer nu, met Windows 7, al traag en heeft het moeite met bepaalde programma's? Dan is bijwerken naar Windows 10 niet altijd te adviseren. Kies dan liever voor een upgrade van de oude computer of voor een nieuwe.

3. Nieuwe computer kopen

Wil je toch veilig blijven internetten op de computer, maar is je oude computer niet geschikt voor Windows 10, dan kun je kiezen voor een nieuwe computer. Maar waar moet je bij een nieuwe computer op letten? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page