top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Schade thuiswerken verzekerd?


Coronacrisis is alweer een tijd aan de gang. Velen van ons werken zo veel mogelijk thuis. Ook de scholen (en kinderopvang) zijn gesloten waardoor de kinderen thuis zitten. De kans dat er dan eventuele schade ontstaat neemt hierdoor ook toe. Weet jij hoe het zit als er schade ontstaat aan je elektronica als je thuis werkt? In deze blog leggen we uit welke schade onder de verzekering valt.

Je gebruikt apparaat van je werk(gever)

Als er schade ontstaat aan een laptop, telefoon of tablet van je werkgever, dan ligt de verantwoordelijkheid om deze apparaten te herstellen of te vervangen bij je werkgever. Het kan eventueel wel zo zijn dat je werkgever een bepaalde vergoeding vraagt voor de schade. Vraag hiervoor meer informatie op je werk.

Je gebruikt je eigen apparaat

Werk je thuis op je eigen laptop of bel je de klanten via je eigen mobiele telefoon en heb je schade met dit apparaat? In dat geval kun je deze schade verhalen bij je inboedelverzekering. De voorwaarden hiervoor zijn:

1. dat de schade is veroorzaakt door jezelf als verzekerde of een medeverzekerde en;

2. dat de schade binnenshuis is gebeurd (tenzij je ook buitenshuis dekking hebt).

Eigen risico

Bij de meeste inboedelverzekeringen geldt er tegenwoordig een eigen risico welke ligt tussen €50 en €150. Dit is afhankelijk van je pakket en het aantal keren dat je schade hebt geclaimd.

Wil je weten wat jouw eigen risico is? Neem dan contact op met je verzekeraar.

Herstel

Het je schade met je laptop, telefoon of tablet en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page