top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Playstation 5: meest voorkomende foutmeldingen


De Playstation 5 is nu enkele maanden uit en ze zijn bijna niet aan te slepen. In bijna alle winkels uitverkocht en worden op verschillende verkoopkanalen (zoals Marktsplaats en Ebay) aangeboden voor honderden euro's boven de winkelprijs. Wij hebben de Playstation 5 getest en in deze blog lees je wat je wat de meest voorkomende problemen zijn van nieuwe Playstation.


Gegevensoverdracht Krijg je bij gegevensoverdracht van je oude Playstation naar je nieuwe, dan kun je foutcode CE-112069-9 krijgen. Zorg hierbij ervoor dat je oude en je nieuwe console op hetzelfde wifi-netwerk zijn gekoppeld en of dat de beide spelcomputers met een vaste netwerk kabel aan je modem zitten. Krijg je alsnog een foutmelding? Zet je wifi-modem dan even uit, wacht 5 minuten en probeer het opnieuw via Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Gegevensoverdracht.


Fout in de applicatie

Krijg je foutcode CE-108255-1? Dit heeft te maken met een app welke je wilt openen. De app kan beschadigd zijn of moet worden geüpdatet. Hiervoor kun je de volgende oplossingen proberen:

- verwijderen van de app en opnieuw installeren

- de Playstation software updaten

- start je Playstation in veilige modus en kies voor 5. Database reconstrueren


Serverproblemen

Wil je een online spel spelen en krijg je foutcode CE-108862-5? Dit heeft te maken met de server van de van de game-ontwikkelaar. Dit probleem kun je helaas niet zelf oplossen, maar je moet wachten tot de ontwikkelaar zelf het probleem met de server oplost. Gewoon even een ander spel spelen.


Error CE-34878-0

Deze foutcode heeft te maken met een defecte harde schijf. Dit komt veelal voor bij een Playstation 4. Het is nu afwachten of de SSD schijf van de Playstation 5 hier ook mee te maken krijgt.


Hulp of advies nodig met je game console? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per email bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page