top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

iPhone 6 accu vermoedelijk slechts 16% groter

Ondanks dat volgens de geruchten de Apple iPhone 6 een flink groter scherm krijgt dan z'n voorganger wordt de batterij maar slechts 16% groter. Eerdere geruchten over een flinke 2.100 mAh batterij lijken hiermee te zijn ontkracht.

Het blijft een heikel punt van de iPhone; z'n batterij. Vaak moeten gebruikers aan het eind van de dag op zoek naar een stopcontact. Zelden haal je het eind van de dag. Geen wonder ook; de batterij van de iPhone behoort tot één van de kleinste in de markt. Lang werd gehoopt dat Apple het bij z'n opvolger anders ging doen.

Nu duikt echter veelvuldig een nieuwe Apple-batterij op van slechts 1.810 mAh groot. Dat is slechts 16% groter dan de 1.560 mAh in de huidige iPhone 5S. Het is weliswaar een lichte stijging maar bedenk dan dat het scherm van de iPhone er ook groter op wordt. En juist het scherm is de grootste batterij-vreter.

Het lijkt er dus niet op dat je met een iPhone 6 aanzienlijk langer kunt doen. Apple heeft de afweging gemaakt en heeft gekozen voor een nog dunner ontwerp in plaats van een dikkere batterij. Overigens lijkt de 5,5 inch grote iPhone wel een flink grotere batterij te krijgen van 2.915 mAh.

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page