top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Problemen iOS 8 update

Het is al een paar dagen zo ver dat Apple haar nieuwe besturingssysteem iOS 8 volledig heeft uitgebracht.

Echter blijkt dat er veel mensen problemen ondervinden bij het updaten van hun iDevice naar dit vernieuwde besturingssysteem. Waar de meesten van ons tegen aan lopen is dat ze niet voldoende opslagruimte hebben om de update van iOS 8 binnen te halen op hun toestel.

Op de iPhone 4s (iPhone 4 en lager worden niet ondersteund onder iOS 8) moet men minimaal 4.7 GB ruimte hebben om de update uberhaupt te kunnen downloaden op het iDevice en op de iPhone 5 en de 5s is ruim 5.1 GB opslagruimte nodig.

Nu lijkt dit heel apart aangezien de grootte van iOS 8 zelfs slechts zit tussen de 900 en de 1000 MB. Toch is voor het downloadproces en de verwerking hiervan meer oplagruimte vereist dan enkel voor het besturingssysteem zelf.

Hierbij geven wij enige tips om dit probleem te omzeilen.

Wat je natuurlijk kunt doen is eerst de applicaties die je niet meer gebruikt of zelfs niet eens meer aanraakt te verwijderen.

Maar heb je al je applicaties nodig en geen zin om al je dierbare foto's te verwijderen? Dan hebben wij de uitkomst voor je.

1. Probeer de update te doen via de computer/laptop. Koppel je iDevice aan de computer en laat iTunes het toestel bijwerken. Hierdoor wordt het besturingssysteem op de computer opgeslagen en vervolgens wordt enkel de gedeelte van de 900 - 1000 MB op het toestel gezet.

2. Is je iDevice echter toch zo vol dat optie 1 geen uitkomst biedt dan is er nog een laatste redmiddel.

- Koppel je iDevice aan de computer en start iTunes.

- Maak van je iDevice een reservekopie

- Herstel via iTunes vervolgens heel het toestel

- Laat het toestel vervolgens bijwerken met iOS 8 via iTunes

- Nu het toestel helemaal leeg is en bijgewerkt met iOS 8, kun je de eerder gemaakte reservekopie van het toestel weer terugzetten op je iDevice

Wij hopen dat deze tips uitkomst bieden voor het opslagproblemen waar veel mensen tegenaan lopen.

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page