top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Hoe veilig opladen?


Telefoon opladen

Vaak laden we onze telefoon of tablet op als we gaan slapen en halen het toestel weer van de lader als we de volgende dag wakker zijn. Maar wat is nu precies de beste manier om je mobiele apparaat op te laden? In deze blog geven wij enkele tips voor veilig opladen.

#1. Originele lader De meest gemaakte fout bij het opladen is dat er imitatie kabels worden gebruikt. Ons advies is om een originele laadkabel te gebruiken. In een originele laadkabel zit een chip welke ervoor zorgt dat je mobiele apparaat de juiste hoeveelheid stroomtoevoer krijgt. Hierdoor krijgt de accu niet te veel en niet te weinig lading, waardoor je accu lang meegaat. Deze chip zorgt er ook voor dat de accu niet meer stroom krijgt als deze 100% is. Deze originele laadkabels zijn wel iets duurder dan een imitatie kabel, maar hierdoor wordt de levensduur van de accu enorm verlengd. Een nieuwe accu is immers duurder dan een originele kabel, dus tel uit je winst. #2. Tijdstip Het is belangrijk om je mobiele apparaat niet tussentijds aan de lader te leggen. Vaak komen we thuis na werk of school en is je telefoon nog 40%. Als we na een paar uur weg moeten, leggen we de telefoon vaak 'even snel' aan de lader. Dit is erg slecht voor de accu om even een paar procent op te laden. Het beste is om je mobiele apparaat pas bij 5-10% aan de lader te leggen en bij 100% weer eraf te halen. Een goede tip is om een powerbank te kopen en deze mee te nemen. Is je toestel onderweg bijna leeg, kun je hem opladen met de powerbank. Zorg er natuurlijk wel voor dat je powerbank vol is.

#3. Beschadigde lader Is je oplader of je oplaadkabel beschadigd, gebruik deze dan niet meer. Probeer een beschadigde kabel ook niet af te plakken of zelf te repareren. Een beschadigde kabel kan zorgen voor kortsluiting, zowel in het toestel als in het elektriciteitsnetwerk thuis. Probeer zo snel mogelijk een nieuwe originele lader te kopen en je toestel zal je dankbaar zijn.

#4. Stroomingang toestel Zog er ook altijd voor dat de stroomingang van je mobiele toestel schoon is. Voorkom dat het toestel in aanraking komt met vocht en viezigheid. Als er vocht of viezigheid in de stroomingang van het toestel zit, kan dit ook zorgen voor kortsluiting. Is de stroomingang van je toestel kapot, laat deze dan nakijken door een reparatiebedrijf.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page