top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Is mijn accu nog goed?


Vaak krijgen wij de vraag wanneer de accu van een telefoon, laptop of tablet vervangen moet worden. Het antwoord op deze simpele vraag is afhankelijk van enkele factoren. In deze blog geven wij tips waaraan je kunt merken dat de accu van jouw apparaat aan vervanging toe is.

1. Vaker opladen

Moet je je telefoon, laptop of tablet vaker per dag opladen, dan is dat het eerste teken dat je accu aan het slijten of versleten is. Bij een gemiddelde telefoon is dit na ongeveer 2 jaar en bij een tablet 4 jaar. Bij een Apple iPhone is, het vanaf iOS 13, ook mogelijk om te zien wat de batterijconditie is van je iPhone. Ga naar:

- Instellingen

- Batterij

- Batterijconditie

Als de batterijconditie onder de 86% is, is de accu aan het slijten en moet je je telefoon vaak twee tot drie keer per dag opladen.

2. Accu drainage

Loopt je accu snel leeg? Gaat het accupercentage opeens van 100% naar 80% en weer naar 40% binnen enkele uren? En start het apparaat weer op met 20-30% acculading als je hem aan de oplader legt, terwijl die ervoor helemaal leeg was? Het komt ook vaak voor dat de accu van je telefoon of laptop binnen 30 minuten helemaal opgeladen is naar 100% en dat bijvoorbeeld de laptop, zonder oplader slechts 30 minuten kan werken zonder stroom (dus op de accu). Dit zijn symptomen van een slechte of versleten accu.

3. Heb je er last van?

Om de vraag te beantwoorden of de accu van je apparaat vervangen 'moet' worden, is afhankelijk van je eigen wensen. Vind je het niet erg om je telefoon of laptop vaker per dag op te laden, dan 'moet' de accu van je apparaat niet per se worden vervangen natuurlijk. Maar erger je jezelf aan het drie tot vier keer per dag opladen van je telefoon of constant met een oplader in je hand, zoeken naar een stopcontact bij een vriend thuis, tijdens een borrelavond (op gepaste afstand natuurlijk), dan is het te adviseren om je accu te laten vervangen

Bij BudgetFix is een accu van je telefoon, tablet of laptop vaak binnen 30-60 minuten vervangen. De prijzen van de meest gangbare toestellen zijn ook te vinden op onze website, onder het kopje 'prijzen'.

Hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page