top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

Google Pixel 2 telefoon


Google Pixel 2

Twee weken geleden heeft Google de overname van HTC afgerond. Hiermee wil Google de technologie en kennis gebruiken van de technici van HTC om zijn eigen smartphonelijn, Pixel, een nieuw leven inblazen. Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn gelanceerd en het is erg goed te zien dat Google goed haar best heeft gedaan om ook een plek naast de andere toestellen op de smartphone-markt te veroveren.

Met de Pixel 2 en Pixel 2 XL wil Google weer een poging wagen om de smartphone-markt op te gaan. Ondanks dat de telefoons de naam van Google dragen is het opvallend dat de telefoons niet door Google zelf zijn gemaakt. De Pixel 2 is gemaakt en geproduceerd door HTC en Pixel 2 XL door LG.

Naast dit verschil hebben de beide telefoons ook aardige overeenkomsten. Zo beschikken de beide telefoons over een Qualcomm Snapdragon 835 processor en hebben 4GB RAM. Beide telefoons hebben een 12.2mp achtercamera met mogelijkheid van 4K video en een frontcamera met 8mp. De telefoons kunnen worden opgeladen met een USB-C aansluiting en hebben een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Tot slot zijn de telefoons ook spatwaterdicht (IP67).

Google Pixel 2 XL

Het grootste verschil zit in het scherm. De door HTC geproduceerde Pixel 2 beschikt over een 5-inch 1920x1080 AMOLED scherm terwijl de Pixel 2 XL een pOLED scherm heeft met 3D glas.

Al met al heeft Google erg zijn best gedaan om een nieuwe en mooie variant van haar Google Pixel-lijn op de markt te zetten. De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zullen het moeten gaan opnemen tegen grote namen als Samsung Galaxy s8, Note 8, LG V3 en de iPhone 8. We zijn benieuwd.

Hulp of advies nodig? Wij staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per mail bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page