top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

iPhone 6 Plus (te) buigzaam

Apple heeft haar nieuwe vlaggenschip iPhone 6 en zijn grootere broertje de iPhone 6 Plus nu al een tijdje bekendgemaakt. Binnenkort mogen wij in Nederland ook kennis maken met deze 2 nieuwe gadgets.

De beide toestellen zijn een stuk groter dan hun voorgangers iPhone 5 en de 5s. Groter is natuurlijk wel leuker, mooier beeld en meer ruimte om met je vingers overheen te bewegen. Maar je zou denken dat groter ook zwaarder maakt. Dat is gelukkig niet het geval. De iPhone 6 en de 6 Plus zijn juist een stuk lichter dan dan hun oudere broertjes. Dit aangezien de nieuwe modellen gemaakt zijn van dunner alluminium.

Maar alluminium is uiteraard erg buigzaam en daar zijn we snel achter gekomen. Er zijn al verschillende partijen die de iPhone 6 en de 6 Plus aan de zogenaamde 'bend-test' hebben onderworden. Hieruit is gebleken dat vooral de 6 Plus versie erg gevoelig is voor buigen. Dit vooral op het punt van de volumeknoppen omdat het materiaal op deze plek erg dun en daarmee gevoelig is.

Wat hierbij wel erg opvallend is dat het toestel wel blijft werken en het scherm gewoonweg mee lijkt te buigen. Waarschijnlijk heeft het verwerken van saffier in het scherm van de iPhone 6 toch nog voordelen.

Ben je dus van plan om een iPhone 6 Plus te kopen? Let er dan erg goed op dat je het toestel niet in je kontzak stopt, want voordat je het weet heb je een iPhone met een gebogen achterkant (misschien wel een leuke innovatie voor de volgende iPhone?)

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page