top of page
  • Foto van schrijverBudgetFix

iPhone 8: wat kun je verwachten?


Apple iPhone 8

Er gaan heel veel geruchten rond over de komst van een nieuwe iPhone. Dit heeft Apple bekend gemaakt, ten aanzien van het 10-jarig bestaan van de Apple iPhone-device. Het is echter niet helemaal duidelijk hoe het toestel gaat heten. De speculaties hebben het over de naam iPhone 8, iPhone X of de iPhone Edition.

Naast de naam van het toestel zijn er ook nog enkele andere specificaties bekend van het toestel. In deze blog maken we duidelijk welke hoogstandjes Apple voorziet te verwerken in haar nieuwe vlaggenschip.

Scherm module

De meest grote verandering in het nieuwe toestel zal de scherm module zijn. Apple voorziet een scherm module te maken die (bijna) geen zwarte vlakken en meer bruikbare scherm gedeelte heeft. Het scherm zal waarschijnlijk een grootte hebben van 5.8 inch. Hierdoor slaagt Apple erin om het formaat van het toestel hetzelfde te houden als de huidige iPhone 7, maar meer bruikbare scherm ruimte te creëren door de schermoppervlakte te vergroten. Daarnaast zal Apple gebruik maken van OLED technologie en geen TFT-LCD meer. Het voordeel van een OLED display (welke ook in de huidige Samsung toestellen wordt gebruikt) is dat enkel het gedeelte van scherm oplicht welke nodig is om bepaalde informatie te tonen. De rest van het scherm blijft onverlicht, wat weer energie spaart en de accuduur vergroot. Aangezien Apple wil afzien van de de schermranden bij de nieuwe iPhone, is de vraag wat er gebeurt met de home knop, vingerscan, frontcamera en de oorluidspreker. Volgens geruchten zal Apple de home knop verwerken in de scherm module door middel van 3D-touch. De vingerscan zal naar waarschijnlijkheid ook worden verwerkt in het scherm of in de vergrendelknop van het toestel. Volgens de gelekte schema's van de nieuwe iPhone, is de vergrendelknop van het toestel ook iets groter dan de huidige iPhone 7, dus de kans in groot dan de vingerscan wordt verwerkt in de vergrendelknop van de nieuwe iPhone. Voor de frontcamera en de oorluidspreker zal Apple nog wel gebruik maken van een een stuk van het scherm. Om een goed beeld te krijgen, hieronder een foto. Het middelste toestel is de nieuwe iPhone.

Achterkant & draadloos opladen

De behuizing van de nieuwe iPhone bestaat volgens geruchten uit 2 componenten, namelijk aluminium en hoogwaardig kunststof. Aluminium zorgt voor de mooie looks en het kunststof gedeelte zorgt voor de nieuwe draadloos opladen-techniek welke Apple wil toepassen bij haar nieuwe iPhone. Aangezien kunststof stroom beter geleidt dan aluminium, zal Apple er waarschijnlijk voor kiezen om de behuizing van de nieuwe iPhone uit twee componenten te maken. Ook zijn er geruchten dat het toestel in zijn geheel van glas zal worden gemaakt. Dit zorgt en voor de looks en een manier om draadloos opladen mogelijk te maken. Hieronder kunt u zien welke beeld dit geeft.

Apple iPhone 8?

Camera De achtercamera van de nieuw de iPhone zal ook een verandering ondergaan. De huidige iPhone 7 plus is voorzien van een dubbele camera om ten eerste slowmotion te kunnen fotograferen en te filmen en daarnaast om je diafragma te kunnen verstellen bij het maken van foto's. Deze twee camera's zijn horizontaal naast elkaar gepositioneerd en zijn voorzien van 12 megapixels met een diafragma van f/1.8 waardoor er meer licht kan worden opgevangen.

Bij de nieuwe iPhone zullen de beide camera's echte verticaal onder elkaar worden gepositioneerd. Over hoeveel megapixel de camera's zullen zijn, is helaas nog niet veel bekend.

Waterdicht

De huidige iPhone 7 en de iPhone 7 plus zijn volgens Apple spatwaterdicht. De nieuwe iPhone zal naar waarschijnlijkheid in zijn geheel waterdicht zijn. Net als de nieuwe Samsung Galaxy s8 en de s8+ zal het mogelijk zijn om de nieuwe iPhone onder water te gebruiken tot een aantal meters en voor een bepaalde duur. Leuk om onderwater foto's te maken zonder je zorgen te maken over waterschade.

Oplaadpoort

Volgens bronnen zal de nieuwe iPhone worden voorzien van een USB-C oplaadpoort. Het voordeel van USB-C is dat deze vele type aansluitingen ondersteunt, namelijk van USB 2.0 tot USB 3.1 2e generatie en Thunderbolt 3 tot 40Gb/s. Ook worden signalen als HDMI en VGA ondersteund door deze nieuwe technologie. Hierdoor wordt het makkelijker om het toestel met elke type USB op te laden en ook om het toestel makkelijker te verbinden met een extern apparaat. Ook neemt USB-C minder ruimte in beslag binnen het toestel. Hierdoor zal Apple misschien een grotere accu kunnen gebruiken voor het toestel, waardoor de gebruiksduur van de iPhone eindelijk naar langer dan 1 dag kan gaan.

Apple USB C

Processor

Naast deze vernieuwingen zal de nieuwe iPhone worden voorzien van de nieuwe Apple-11 processor. De huidige Apple-10 processor is op moment de meest krachtige processor op het gebied van mobiele apparaten met een snelheid van 2.3GHz. Deze Apple-10 processor is vergelijkbaar met een Intel Core i7 processor op het gebied van PC's en laptops. Deze processor ondersteunt 4K video's met de mogelijkheid om 16 frames per seconde te bewerken. De nieuwe iPhone zal dus worden voorzien van een nog krachtigere processor welke de processen zal begeleiden van het nieuwe vlaggenschip van Apple. De Apple-11 processor zal 35% kleiner zijn dan zijn voorganger, waardoor er meer ruimte blijft in het toestel voor de resterende onderdelen. Bovendien zal het verbruik met 30% afnemen, wat weer goed doet aan de duurzaamheid van de accu. Tot slot zal deze nieuwe processor 30-40% sneller zijn door zijn Octa-core kern. Apple voorziet om eind 2017 100 miljoen (!) Apple-11 processoren te laten produceren. Dit aantal zou te veel zijn voor enkel de nieuwe iPhone. Waarschijnlijk zal Apple ervoor kiezen om deze nieuwe krachtige processoren ook te verwerken in haar nieuwe iPad's en misschien ook in de iPhone 7s (plus).

Apple 11 chip

Kortom zijn er veel geruchten en veel nieuwe vernieuwingen welke in het vooruitzicht zijn. Het zal ons benieuwen welke van deze nieuwe technieken daadwerkelijk worden verwerkt in de nieuwe iPhone 8/X/Edition. Wat zeker is dat het nieuwe jubileum toestel van Apple eindelijk een revolutionaire verandering ondergaat sinds de afwezigheid van Jobs.

Hulp of advies nodig? Wij staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch en per bereikbaar tussen 09.00 en 20.00 uur.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page